DM i roning på Sorø Sø 2018

Medaljer til alle Sorø´s junior kaproere ved årets Danmarksmesterskaber.

Sorø Roklub´s 100 års jubilæumssæson blev kronet med afholdelse af Danmarks Mesterskaberne i roning på hjemmebane.

Mange timers frivilligt arbejde er lagt for at skabe de optimale forhold til mesterskaberne. Baneudlægning med tårne og broer er den tungeste del, hertil kommer bespisning af banedommere og repræsentanter, den velbesøgte regatta kiosk, koordinering af starter-børn og medalje-overrækkere, alle træningstimerne på land og vand og ikke mindst forberedelse af et brag af en fest for tæt på 300 mennesker.

Med et fantastisk stille og dejligt vejr kunne ingen ønske sig bedre rammer.

De unge ror om Danmarks Mesterskaberne i Junior A-klassen og for Junior-B og C gælder det sidste afdeling af årets Talent Udviklings turnering nemlig TU-Cupén. I Tu-Cupén samles point efter placering ved 4 regattaer henover sæsonen, som samlet giver en vinder overall, ligesom den bedste singlesculler i hver klasse giver bonus.

Sorø´s junior kaproere levede til fulde op til forventningerne og de mange træningstimer blev vekslet til medaljer for alle på holdet.

JM1XA

Sølv til Rasmus Lind som roede et flot løb i A-finalen i singlesculler. Med en stærk slutspurt nåede han i mål under en bådlængde efter Nicholas Andersen fra KVIK. Nicholas Andersen sad tidligere på sæson på den dobbeltfirer til junior VM som satte verdensrekord i semifinalen.

I samme løb roede Jannick Wly Andersen og han opnåede ligeledes placering i A-finalen. Her roede Jannick også et flot løb og nåede i mål på femtepladsen.

JM2XA

Rasmus Lind og Jannick Wly Andersen satte sig senere sammen i dobbeltsculler. Undervejs efter 1.500 meter lå parret på en femteplads, men så satte drengene en effektiv slutspurt ind og fik roet sig op på tredje pladsen og dermed bronze medaljer til drengene.


Rasmus Lind og Jannick Wly Andersen vinder Bronze efter Bagsværd. Sølv vinderne fra Holstebro var stukket af til næste løb.
Foto: Tina Aagren Lind.

JW2XB

Elisabeth Østergaard og Nicoline Blume fik en god start på dagen og opnåede bronze medaljer efter Holstebro og Bagsværd.

JW1XB

Senere gik Elisabeth og Nicoline i hver sin singlesculler, det udløste en fjerde plads til Nicoline. Elisabeth måtte geare ned undervejs da rygsmerter har drillet den sidste uges tid og endte således på sjette pladsen.

TU-Cup JWB

Nicoline Blume vinder sølv og Elisabeth Østergaard vinder bronze i den samlede TU-Cup stilling overall for piger junior-B.

JM1XB

Bronze til Peter Skou som i A-finalen havde fundet en god rytme og endte på tredje pladsen.

JM2XB

Senere roede Peter Skou dobbeltsculler med Patrick Klestrup fra Rødvig. Drengene nåede dog ikke A-finalen, men B-finalen vandt de sikkert.

TU-Cup JMB

Guld til Peter Skou i den samlede TU-Cup stilling overall for drenge junior-B.
Foto: Peter Lindblom

JW2XC

Smilla Post-Kallenbach roede dobbeltsculler med Frederikke Munch fra Rødvig. Pigerne lagde godt fra land og opnåede sølvmedaljer efter konkurrenterne fra Bagsværd.

JW1XC

Senere gik Smilla og Frederikke i hver sin singlesculler. Smilla fik desværre ikke den bedste start og på den korte 500 meter distance er der ikke tid nok til at indhente dette, så hun endte på fjerde pladsen. Dog nok til at høste fine point til TU-cupén.

TU-Cup JWC

Smilla Post-Kallenbach vinder sølv i den samlede TU-Cup stilling overall for piger junior-C.
Foto: Tina Aagren Lind.

Masters

Sidst roede også Sorø´s Masters roere flotte løb, her var der i anledning af DM på hjemmebane dukket mange hold op fra klubben.

MW4X Sølv til Jane Steensberg, Linda Milling, Kirsten From og Birgit juel-Hansen

MM4X 5. plads til Bo Vilhelmsen, Peter Carstens, Peter Lindblom og Christian Mølvig

MW2X Sølv til Ulla Hvid og Jeanette Emde Jensen

MW2X 6. plads til Cathrine Mølvig og Ingrid Petersen

MM2- Guld til Bjarne Hjorth og Christian Mølvig

 

Flere Sorø-hold var med men opnåede desværre ikke finale placeringer

MW2X Gitte Christiansen og Laila Hjorth

MM2X Mads Kruse-Andersen og Karsten Nielsen

MM1X Peter Carstens